Životopis a její filmografie

26. dubna 2006 v 19:51 | Kačule |  Shannen Doherty
Shannen Doherty
Narodila se jako druhé dítě Toma a Rosy Dohertyových 12. Dubna 1971 v Memphisu ve státě Tennessee. V sedmi letech se s rodinou přestěhovala do Los Angeles. Často se účastnila školních her a nosila dobré známky, ale byla také velmi samotářská. Raději než s ostatními dětmi trávila čas se svým otcem. Poprvé si zahrála ve filmu Otec Murphy roli Drusilly Shannon. Poté ji objevil Michael Landon a dal jí roli v "Litle House: A New Beginning", tehdy jí bylo pouhých 11 let. Hvězdou se stala díky seriálu "Our House", kde hrála spolu s Wilfordem Brimleyem a Deidrou Hallovou. Poté se neustále pohybovala mezi televizí a filmem, hrála například v komedii "Girls Just Want to have Fun" s Hellen Huntovou a Sarah Jesicou Parkerovou. Většina českých diváků si jí ovšem bude nejvíc pamatovat jako Brendu Walshovou ze seriálu Beverly Hills 90210. Díky němu se stávala stále populárnější, ale její osobní život se začal rozpadat. Čím dál více se upínala k práškům a po čtyřech letech v seriálu se jej rozhodla opustit. Poté se snažila napravit reputaci prací na dalších projektech jako byl "Almost Death" a "Mall Rats" režírovaný Kevinem Smithem. Z dalších filmů to byly třeba Noci s nepřítelem, "The Ticket" a "Friends Til the End". V roce 1998 dostala roli Prue Halliwelové v seriálu Čarodějky, kde měla hrát spolu s Lori Romovou a Holly Marií Combsovou. Lori Romová, která původně hrála Phoebe, však na poslední chvíli odešla a tak místo ní nastoupila Alyssa Milano (známá třeba z Melrose Place). Povídá se, že Alyssa a Shannen se nemají moc v lásce
Filmografie
2005 "Love, Inc."
Category 7: The End of the World
2004 Flora Plum
Glamorama
"North Shore"
2003 Vyhlídka strachu
Beverly Hills 90210: 10-Year High School Reunion (TV)
Intimate Portrait: Alyssa Milano (TV)
2002
Hell on Heels: The Battle of Mary Kay (TV)
Rendering, The
2001
Jiný den (TV)
Beverly Hills 90210: The E! True Hollywood Story (TV)
Jay a mlčenlivý Bob vrací úder
Swatch Dogs and Diet Coke Heads
2000
Satanova vyšší dívčí (TV)
Women of Charmed, The (TV)
1999
Celebrity Profile: Alyssa Milano (TV)
Striking Poses
1998 "Čarodějky"
Seventeen: The Faces for Fall (TV)
1997
Friends 'Til the End (TV)
Los (TV)
Noci s ďáblem (TV)
Zkurvená nuda
1996
Gone in the Night (TV)
1995
Flákači
1994 Almost Dead
Bláznivá střela 33 a 1/3: Poslední trapas
Se zavázanýma očima
Spalující vášeň - Příběh Margaret Mitchellové (TV)
Útěk z vězení (TV)
1992 Freeze Frame (TV)
Posadnutosť (TV)
Secret of Lost Creek, The (TV)
1991
Forever Young (TV)
Idols (TV)
1990 "Beverly Hills 90210"
Beverly Hills, 90210 (TV)
1989 Heathers
1986 "Our House"
Circus of the Stars #11 (TV)
Outlaws (TV)
1985 "Robert Kennedy & His Times"
Circus of the Stars #10 (TV)
Girls Just Want to Have Fun
Other Lover, The (TV)
1984 Little House: Bless All the Dear Children (TV)
Little House: The Last Farewell (TV)
1983 Little House: Look Back to Yesterday (TV)
1982 Noční směna
Tajemství N.I.M.H.
1974
"Little House on the Prairie"
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama